8 tipp honlap szöveg elkészítéséhez, amitől sikeresebb lesz a weboldalad

A honlap szöveg talán a legfontosabb része a honlap tartalomnak. Ha nem jó a honlap szövegezése, joggal tarthatsz attól, hogy kész a weboldalad, de semmilyen eredményt, azaz látogatókat, érdeklődőket nem fog hozni. Egyetlen ügyfél sem kopogtat majd úgy az ajtón, hogy "az interneten találtam meg a vállalkozását és örömmel olvastam, hogy ..."

Én sem azért készítek honlapokat, hogy az ügyfeleim csalódottak legyenek. A sikeres honlaphoz viszont kell a Te munkád is!

 

Már a honlapkészítés megrendelése előtt el kell dönteni, miről szóljon a honlap. Mondanivalód biztosan van, csak megfelelő formába kell önteni. Aki hadilábon áll a fogalmazással, az kereshet az interneten szövegírót, van választék bőven.

A jó hír az, hogy ezért nem kell külön anyagi áldozatot hozni, mert TE IS MEG TUDOD CSINÁLNI!

Adok pár azonnal hasznosítható tippet, melyek segítségével könnyebben megy a szövegírás. Ez egy általános tippgyűjtemény, speciális esetekre egyedi szövegezésre van szükség, de ha ezt a tippsort átolvasod, biztosan találsz benne hasznosítható ötletet!

Szövegírás tippek

1. Állítsd össze az oldalad menürendszerét.
- Kezdőoldal
- Szolgáltatások
- Árak
- Magamról
- Kapcsolat
- GY.I.K
- stb.

2. Kerüld a sablonos szövegeket, az ügyfeleid problémáira koncentrálj és azt mond el nekik, hogyan tudsz te ezek megoldásában segíteni.

3. A kezdőlapon ne a családi vállalkozás, a tanulmányaid, a tapasztalataid, stb. legyenek a középpontban. Arra koncentrálj, amit az (leendő) ügyfeleid keresnek! Akinek a eldugult a lefolyója, azt elsősorban az érdekli, hogy meg tudod-e szüntetni a problémáját, kevésbé az, hogy már a nagyapád is duguláselhárítással foglalkozott.

4. Adj meg minél több lehetőséget arra, hogy a honlap látogatói felvehessék veled a kapcsolatot! (Az én kapcsolati oldalam itt találod!)

5. Mond el az ügyfeleidnek, miért jó, ha téged választanak! Koncentrálj az előnyökre. Miért vagy jó, miben vagy jó?

6. Szerepeltesd a vállalkozásod kulcsszavait a tartalomban! Pl.: ha szobafestő vagy, akkor a szobafestő, mázoló, festés, tapétázás, stb. szavak használata elengedhetetlen. Ez azonban ne legyen zavaró, kerüld a szóismétléseket és használj szinonimákat. Szinoníma kereséshez használd az internetes keresőprogramot.

Pl: szövegírás szinonima, weblap szöveg szinonima, stb.

7. Logikusan építsd fel a mondanivalót, egyik gondolat kövesse a másikat. Ne csapongj! Használj alcímeket, kiemeléseket! Oszd fel blokkokra a mondanivalód, a

8. Használj listákat, diagrammokat! Támaszd alá azt vizuálisan is, amit a honlap szöveggel közölni akarsz!

Ha átgondoltad mit akarsz a weboldaladdal bemutatni, akkor nyisd meg a szövegszerkesztőd és kezd el írni a szolgáltatásaid listáját. A listát később bővítheted, csoportokat rendezhetsz belőlük, részletezheted a felmerülő problémákat és azokra milyen megoldásokat tudsz javasolni. És már kész is egy oldal!

Fotó: Glenn Carstens-Peters on Unsplash

Kategória: honlap tartalom, címke: