Ha nem kezdesz bele a videómarketingbe, később utálni fogod magad ezért

Videómarketing

Bármilyen terméked, vagy szolgáltatásod van, a videómarketing nélkül az egész marketing stratégiád hiányos. És ezen az sem segít, ha tökéletes a weboldalad

Az internet korában a lehető legtöbb lehetőséget ki kell használnod, hogy népszerűsítsd, vagy egyáltalán megismertesd a vállalkozásod.

Most, amikor akár egy okostelefonnal 4K minőségű felvételt tudsz készíteni, olcsó kifogásnak tűnik, ha az eszközhiányra fogod a videómarketing hiányát.

Mielőtt a visszatartó erőket sorra vennénk, lássuk mi az a videómarketing.

Máté Balázs definíciója szerint:

A videómarketing egy olyan online marketing stratégia, amely a videók internet felhasználók közötti népszerűségét használja ki egy márka, termék vagy szolgáltatás népszerűsítésére.

Világos.

De akkor Neked miért nincs még videód egyik közösségi platformon sem?

A videómarketing gátja

Okostelefonod van, tehát az eszköz hiánya nem lehet probléma.

A téma is adott. Mert aki nem tud pár percben beszélni a termékéről, vagy szolgáltatásáról, az keressen új utakat. Bármit is csinált eddig, hagyja abba…

Utálsz szerepelni? Akkor ne szerepelj! Kérj meg valakit magad helyett, vagy fotóidból készíts kollázst, esetleg rögzítsd a számítógéped képernyőjén történteket. Számtalan lehetőséged van.

A videó vágás, készre szerkesztés valóban olyan munka, amire nem elég megszületni, tanulni és gyakorolni kell. Manapság azonban az interneten minden anyag adott ahhoz, hogy kiváló videókat rakj össze, akár ingyenes programokkal is. Vagy ha nem megy, a videó szerkesztéssel megbízhatsz egy erre szakosodott vállalkozót.

A videómarketing előnyei

Megtalálható leszel ott is, ahol eddig nem. Egy vállalkozónak mi lehet annál fontosabb, minthogy az ügyfelei megtalálják?

A videós portálokra feltöltött videód – főképp, ha jól csinálod – hamar elterjedhet.

A videódhoz fűzött kommentek, leírások oldaladra mutató linkeket tartalmazhatnak. Ez keresőoptimalizálási szempontból is jó, és forgalmat is irányíthatsz az oldaladra.

Nem kell folyamatosan fizetned a videókért, mint a hirdetések esetén. A videód ott van és kész. Megmutathatod a vevődnek, elküldheted a pácienseidnek és hivatkozhatsz rá a blogodban.

Kis költségvetéssel (ami lehet akár 0.-Ft is!) hatalmas eredményeket érhetsz el! Nézd meg a manapság népszerű youtuberek korai videóit. Honnan indultak és hova jutottak. Ezek alapján neked sem kell majd szégyellned, hogy az első videóidat nem profi kamerával, hanem okostelefonnal rögzítetted.

Összegezzünk

Máté Balázs segítségével meghatároztuk a videómarketing fogalmát, beszéltünk a videómarketing gátjairól. És nem hallgathattuk el a vitathatatlan előnyeit sem.

Már csak egy kérdésem maradt: Te mikor kezdesz bele a vállalkozásod videójának elkészítésébe?

 

Kategória: Egyéb, címke: